Hírek

2009.07.31. 16:10

Újabb BKV-sofőrt bántalmaztak

Ma reggel a 4-es villamos Fehérvári úti végállomásán két ittas egyén megütötte a jármű vezetőjét. A sofőrt a mentők szállították el.

AS Network

A reggeli órákban a 4-es villamoson két ittas egyén akadályozta az ajtók záródását, majd felszállás után az utasokkal is inzultusba keveredtek. A jármű vezetője többször felszólította őket, hogy tartsák be az utazási feltételeket. A végállomásra érve a sofőr – irányváltás céljából – leszállt a villamosról; a két támadó ekkor ütötte meg. A rendőri helyszínelést követően a villamosvezetőt a mentők kórházba szállították, 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérülést szenvedett. Az elkövetők elmenekültek.

"Mivel mindezt nem kívánjuk tétlenül nézni, a BKV Zrt. vezetősége keresi a megoldást arra, hogy minél hamarabb kiépülhessen az a zártláncú, fedélzeti kamerarendszer, amely a járműveink belsejében történteket rögzítené – természetesen szem előtt tartva minden vonatkozó törvényi és adatvédelmi előírást" - olvasható a BKV közleményében.

"Társaságunk már két járművön felszerelte ezeket a kamerákat kísérleti jelleggel, ezen kívül sürgeti a hatékonyabb törvényi védelmet is. Mindebben számít az adatvédelmi biztos támogatására. Társaságunknak kötelessége a közfeladatot közvetlenül ellátó munkatársakkal szembeni, egyre terjedő erőszak visszaszorítása, illetve annak megakadályozása, hogy esetleg komolyabb – a munkavállalók testi épségét veszélyeztető – bűncselekmények következzenek be" - szól a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!