Hírek

2009.07.22. 07:32

Szigorral tervezik a büdzsét

A pénzügyminisztériumi körirat szerint sem a kiadások, sem a létszámkeret nem növelhető 2010-ben

Világgazdaság

Nagy a szigor a jövő évi büdzsé tervezésekor. A 2009-es megszorításokkal csökkentett kereteket kell figyelembe venni. A tb-járulék mérséklését és a tételes egészségügyi hozzájárulás megszűnésével megtakarított összegeket a tárcáknak a bérjellegű költségek tervezésekor érvényesíteniük kell.

A kormány elejét venné a feladatok indokolatlan „kiszervezésének”. A költségvetési intézmények létszámának tervezésekor az összevonásokkal felszabaduló létszámot törölni kell, a megbízási szerződéseket felülvizsgálják.

A pénzügyi tárcánál készített tervezési körirat szerint ugyanis a 2010-es költségvetés előkészítése során a 2009-es megszorításokkal csökkentett kereteket kell figyelembe venni, vagyis a keretszámok kialakításakor a 2009-es zárolásokat be kell építeni a bázisba.

A kiadások egyes feladatok átadására és átvételére való hivatkozással sem növelhetők, a bevételek tervezésekor ugyanakkor csak a PM engedélyével lehet a 2009-es várható éves bevétel alá menni. A tárcák számára a tb-járulék csökkenése és a tételes egészségügyi hozzájárulás megszűnése sem jár előnyökkel, e „megtakarításokat” ugyanis a bérjellegű költségek tervezése során érvényesíteni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!