Hírek

2009.07.03. 08:07

Székely: Nem történt hiba a bajomi férfi kórházba szállításakor

Senki nem hibázott a bajomi beteg ellátása kapcsán, amire a sérültet kiemelték a rá borult targonca alól, a légi mentők már tudták, hogy az egyesített Szent László és Szent István Kórház Merényi úti traumatológiájára viszik - mondta az egészségügyi miniszter.

InfoRádió

A férfit szerda este érte baleset a Komárom-Esztergom megyei Bajom községben. A Népszabadságnak Túri Péter, a Magyar Légimentők Nonprofit Kft. vezetője csütörtök reggel arról számolt be, hogy az Országos Mentőszolgálat vezető főorvosa alig tudott ellátóhelyet szerezni a sérültnek: hat intézményt tárcsáztak, amelyek közül öt - különböző indokokkal - elutasította a súlyos állapotú páciens fogadását.

Székely Tamás arról is beszélt: amióta egészségüggyel foglalkozik, összesen három olyan baleset - a Boráros téri HÉV-baleset, illetve két vonatszerencsétlenség - történt Magyarországon, amikor a sérültek ellátása "viszonylag komoly problémát jelentett".

Az ügyeleti rendszer felépítése normál esetben elegendő, extrén esetben pedig a Központi Ágynyilvántartó dönt arról, mely intézményekbe szállítsák a pácienseket - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!