Hírek

2009.07.01. 09:59

Saját magát szalámizza szét az MDF

Hétfőn lemondott és kilépett az MDF VIII. kerületi elnöke. Székelyné Gyökössy Dórát a helyi elnökség és a csoporttagság többsége is követte.

HírTV - NOl.hu - VG Online

Gyökössy Dóra, aki 16 éven át a szervezet elnöke volt, azt mondta: nem volt almássysta, de már azt is elítélte, ahogy a CD-ügyet kezelte a pártvezetés - írta a Népszabadság Online.

Bokros Lajos jelölése pedig elfogadhatatlan volt a számukra. E szervezet tagja volt egyébként Olajos Péter, a párt volt EP-képviselője és Pongrátz Tibor, a pártelnök közgazdasági tanácsadója. Ők már kiléptek, ahogyan Székely-Gyökössy Szabolcs volt frakcióigazgató is.

A távozó MDF-vezető a Hír Televíziónak azt mondta, Bokros Lajos jelölésének módja, a szerinte sikeres Olajos Péter karrierjének kettétörése és a múlt heti, Dávid Ibolya elleni nyílt bizalmi szavazás miatt fogyott el végképp a józsefvárosiak pártvezetésbe vetett bizalma. A hétfői csoportgyűlésen megjelent Herényi Károly is, a politikus azonban nem tudta rábeszélni a tagokat a maradásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!