Hírek

2009.07.13. 12:11

Retkes: Az SZDSZ élvonalának nagy része hiteltelenné vált

Az SZDSZ új elnöke szerint vállalhatatlanok lettek a párt vezető politikusai, teljes politikai fordulatra van szükség, és bocsánatot kér az elmúlt tizenöt év hibáiért.

MR1-Kossuth Rádió

Retkes Attila azt mondta az MR1-Kossuth Rádióban, hogy az SZDSZ társadalmi elutasítottságát az okozta, hogy a párt első vonalbeli politikusainak jelentős része hiteltelenné, vállalhatatlanná vált.

 Azért szólította fel lemondásra Kóka János frakcióvezetőt, mert ha a Szabad Demokraták Szövetsége meghatároz egy politikai irányvonalat, azt a parlamenti frakciónak végre kell hajtania, és az elmúlt egy évben a képviselőcsoport egy része szembeszegült az SZDSZ akaratával.

A legfontosabb feladatának Retkes Attila azt nevezte, hogy újra kell definiálni a pártot, nemzeti elkötelezettségű, szabadelvű, korszerű demokrata SZDSZ-t akar, és 180 fokos politikai fordulatra készül a vidéki társadalom és a határon túli magyarok ügyében. Bocsánatot kért az SZDSZ elmúlt tizenöt évben elkövetett súlyos hibáiért, a korrupciós ügyekért, a magyarság sorskérdéseinek elhanyagolásáért, a vidék magára hagyásáért és egyes vezetők arrogáns, nagyképű és fölényes politikai stílusért.

A SZDSZ-elnök konkrét cselekvési program kidolgozásába kezd, kis központi apparátust akar, és erős vidéki szervezeteket, az ősszel pedig programalkotó küldöttgyűlést, amelyen elfogadhatják a párt választási programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!