Hírek

2009.07.16. 16:58

Retkes: "Abbam bízom, hogy Kóka János demokrata"

Ismét megerősítené vidéken a pártot az SZDSZ új elnöke, aki megháromszorozná 2010-ig az SZDSZ szavazótáborát - derül ki az FN.hu Retkes Attilával készített interjújából. Retkes egy ellenzéki, hiteles, szerény, plebejus-liberális pártot szeretne felépíteni, amely csak feltételekkel támogatja a Bajnai-kormányt.

FN.hu - VG Online

Retkes az SZDSZ szétesésétől nem tart. Elnöki működése során a párt újjászervezését alulról képzeli el; azokat szeretné megszólítani, akik "szabadelvűek, de vállalhatatlannak tartották az SZDSZ korábbi politizálását, és ezért kiléptek, vagy ugyan megtartották párttagságukat, de jelenleg nem politizálnak aktívan". Vonzóvá tenné a pártot a fiatalabb generációk számára.

A 2010-es költségvetés parlamenti támogatását három feltételhez köti: "Ha a törvényjavaslatok a rövid távú válságkezelést szolgálják, ha nem összeegyeztethetetlenek a szabadelvű eszmerendszerrel és végül ha társadalmi egyeztetés előzi meg a döntéshozatalt." Kiemelte az SZDSZ ellenzékiségét, valamint, hogy a párt "nem kényszerítheti bele magát abba a helyzetbe, hogy a szélsőséges Jobbikhoz képest határozza meg önmagát".

Hogy mi kell egy szerény, hiteles párthoz? Mit gondol Retkes Attila Kóka Jánosról? A cikk folytatását elolvashatja a Világgazdaság Online oldalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!