Hírek

2009.07.02. 10:43

Pokorni: Lendvai menjen a fenébe!

A Fidesz alelnöke szerint a szocialisták politikájának lányege, hogy őket sározza.

ATV.hu - VG Online

"Menjen a fenébe! Hogy jön ehhez?!" – fakadt ki az ATV Jam című műsorában Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, a kijelentés címzettje pedig Lendvai Ildikó volt. Az MSZP elnöke ugyanis a holokauszttörvény fideszes elutasítása kapcsán korábban azt mondta: „Mostantól minden holokauszttagadó mondat és tett mögött, minden neonáci megnyilvánulás mögött ott lesz Orbán Viktor felelőssége.”

Pokorni a műsorban elmondta: megérti képviselőtársa keserűségét, de ezt nem úgy kellene levezetnie, hogy a Fideszt fasisztázza és nyilasozza. – Tehetetlenek voltak hét évig, utána meg az jut eszébe, mint Mórickának, hogy Orbán Viktor áll minden tarthatatlan és tűrhetetlen kijelentés mögött. Elég sok módosító javaslatot tett a frakció, de ezeket leverték, mint vak a poharat, nem a megoldást keresték. Az MSZP politikájának a lényege, hogy minket sároznak – magyarázta Pokorni.

Pokorni Lendvai Ildikóval kapcsolatban az MSZP elnökének hétfői közleményére reagált, melyben utóbbi arról ír: a Fidesz szavazatai hiányoztak ahhoz, hogy módosítani lehessen az alkotmányt, és büntethetővé váljon az, aki tagadja a holokausztot, tagadja a diktatúrák embertelen tetteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!