Hírek

2009.07.26. 09:50

Nyakó: össze kellene tartani az országnak

Válságban egy országnak össze kell tartania, a politika résztvevőinek együtt kell működnie annak leküzdésében, a Fidesz azonban csak a Jobbikkal működik együtt - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője szombaton az MTI-nek Szijjártó Péter nyilatkozatára reagálva.

MTI

Bajnai Gordon együttműködést ajánlott a parlamenti pártoknak, olyat, amelyet Európában minden felelős kormányfő megfogalmaz minden felelős politikai párt felé - közölte a kormánypárt szóvivője. A Fidesz válasza egyértelmű volt, az ország érdekében nem kívánnak együttműködni senkivel - jelentette ki az MSZP-s politikus.

Nyakó István úgy fogalmazott, nem azt kérte a miniszterelnök, hogy fizessenek be a fideszes képviselők a krízisalapba, hiszen jövőre az adóváltozások miatt átlagban tízezer forinttal többet visznek haza, hanem azt kérte, hogy a jövő évi költségvetés előtt egyeztessenek a pártok.

Nyakó István szerint egyetlen együttműködő partnerét ismerjük ma a Fidesznek, a Jobbikot, amellyel számtalan önkormányzatban együtt gyakorolja a hatalmat. Véleménye szerint az ellenzéki párt válaszában most is tetten érhető az a filozófia, hogy minél rosszabb az országnak, annál jobb a Fidesznek.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője a kormányfő levelére reagálva szombaton úgy fogalmazott: Bajnai Gordont és az MSZP-kormányt senki nem hatalmazta fel arra, hogy megkeserítsék az emberek életét a brutális megszorító intézkedésekkel, amelyek ráadásul teljesen értelmetlenek.

A fideszes politikus megfogalmazása szerint a legjobb, amit Bajnai Gordon és az MSZP tehet, ha visszaadja az embereknek a jövőről szóló döntés lehetőségét, hiszen minél előbb kerül sor az új választásra, annál előbb lehet megkezdeni Magyarország megújítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!