Hírek

2009.07.04. 10:29

Munkáspárti tüntetőkkel megkezdődött az MSZP-kongresszus

A nyilvánosság kizárásával megkezdődött az MSZP kongresszusa szombaton reggel Budapesten, a XIV. kerületi Vasúttörténeti Park Mozdonyfordítójában.

MTI - FH - hirado.hu

A kongresszus kezdetén a több mint 680 küldött dönt az ügyrendről, ezen belül arról is, hogy zárt legyen-e az ülés, ahogyan ezt az ügyrendi bizottság javasolta - írja a hirado.hu az MTI alapján.

Az országos elnökség napirendként az javasolta, hogy elsőként az MSZP helyzetét értékeljék, majd vonják meg a kormányzati munka mérlegét. Ezt követően vitassák meg a 2010-es választásokra való felkészülés tartalmát és menetrendjét, valamint a baloldali politika új feladatait.

Vitaindítót mond Lendvai Ildikó pártelnök, Bajnai Gordon miniszterelnök és Mesterházy Attila, a parlamenti frakció vezetője. A tervezett menetrend szerint a küldöttek több mint hat órában vitázhatnak ezekről a témákról, ez után az országos elnökség, figyelembe véve az elhangzottakat, kialakítja a kongresszusi határozatot, amelyről szavaznak.

Munkáspárti tüntetők két óriás-molinót feszítettek ki a park főbejáratával szemben. Az egyiken ez állt: "Ide vezetett 20 év álbaloldali politikája", a másikon pedig: árulók=rendszerváltók=tőkés kizsákmányolók."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!