Hírek

2009.07.09. 08:17

Kemény lesz a büdzsé – dicsérik Magyarországot a nemzetközi elemzők

A szokottnál korábban, akár már szeptember 8-án benyújthatja a kormány a 2010-es költségvetés tervezetét az Országgyűlésnek.

VG

A kabinet arra törekszik, hogy gyorsítsa a jövő évi büdzsé elkészítésének menetét. A napokban a kormányon belüli, a minisztériumok közötti egyeztetések zajlanak, ezután a szocialista frakció munkacsoportjai kapcsolódnak be az előkészítésbe.

Lapunknak kormánypárti politikusok világossá tették: heves vitákra számítanak az önkormányzatokat érintő 120 milliárd forintos megtakarítás kapcsán. A kabinet ugyanis rossz szemmel nézi, hogy a nagyobb települések gyakran feleslegesnek tűnő kiadásokkal, nem életbevágó beruházásokkal sodorják veszélybe a pénzügyi egyensúlyt.

Márpedig fontos, hogy a kormány ragaszkodjon a korábban kijelölt pályához, a fiskális szigor ugyanis a jelek szerint értő fülekre talál: a befektetők ma már rosszallóan tekintenek a korábban a térség éllovasának számító Lengyelországra, eközben Magyarország jó pontokat kap – vélekedett tegnap a Deutsche Bank egyik szakértője, és kedvező értékelést adott Magyarországról a Merrill Lynch londoni elemzője is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!