Hírek

2009.07.06. 12:24

Gréczy: Sajnálom, ami az SZDSZ-el történik!

Rendkívül sajnálom, ami a Szabad Demokraták Szövetségével történik. A rendszerváltás egyik motorja volt ez a párt. A Fidesszel együtt megakadályozta Pozsgay Imre köztársasági elnökségét, 1956 örökségének hiteles képviselői voltak, a Kádár-korszak demokratikus ellenzékének ők adták a magját – írja Gréczy Zsolt, a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsosa.

Népszava

Sok értékeléssel szemben úgy látom: az SZDSZ helyesen tette, hogy 1994-ben kormányra lépett a szocialistákkal. A liberálisok az MSZP-vel közösen irányítva az országot, sok kérdésben tudtak eredményeket elérni a gazdaságélénkítésben és a konvergenciaprogramban.

Csak kormányon tehettek az oktatás reformjáért, a sorkatonaság eltörléséért. Az utóbbi hét esztendőben a szocialistákkal összefogva tudták – valamennyire – megakadályozni a Fidesz hatalmi törekvéseit. Persze, nem minden döntés volt sikeres, kudarc is akadt bőven. A bajt mégsem ebben látom – szögezi le a Népszavában a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsosa.

A hiba szerintem ott történt, hogy 2006 után a párt erején felül és több kérdésben doktríner alapon szállt be az újra győztes koalícióba. Ma úgy látom, társadalmi háttere gyenge volt az egészségügy átalakításának levezénylésére. Ráadásul egy idő után nekimentek annak a Gyurcsány Ferencnek, aki eközben értük tartotta a hátát a „Szadeszt” támadó frakcióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!