Hírek

2009.07.09. 14:35

Botrány! Bajnai beismerte: ő menedzselte a kaszinó-projektet

Budai Bernadett kormányszóvivő elismerte, hogy megfelel a valóságnak a Magyar Hírlap tegnapi számában megjelent információ, miszerint az azóta megbukott Gyurcsány-kormány tagjai 2008 májusában egy a lap birtokába került forgatókönyv alapján egyeztetést folytattak a velencei-tavi Sukoró határába tervezett, King’s City néven futó szálloda- és szórakoztatóközpontról.

magyarhirlap.hu

Az egyeztetésen Gyurcsány mellett jelen voltak a beruházás izraeli, és izraeli gyökerű befektetői, akikkel Bajnai Gordon akkori gazdasági miniszternek mint a kormány részéről kijelölt projektmenedzsernek kellett kapcsolatot tartani.

A pénzügyminisztert június 5-én vizsgálatra utasító Bajnainak akkoriban azt is feladatul szabták, hogy közvetlenül referáljon Gyurcsánynak. A tavaly májusi egyeztetés érdekessége, hogy az arról készült dokumentumot Tóth András egykori titokminiszter ellenőrizte, és Ficsor Ádám jelenlegi titokminiszter mint kabinetfőnök-helyettes hagyta jóvá.

A sukorói beruházással kapcsolatban még folyik az a vizsgálat, amelyet Bajnai Gordon miniszterelnök június elején kért Oszkó Pétertől, a kaszinóépítés körüli gyanús ingatlanügyletek miatt – közölte korábban Budai Bernadett kormányszóvivő. Hozzátette: a kormányfő a vizsgálat eredményéről soron kívüli tájékoztatást kért a pénzügyminisztertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!