Hírek

2009.07.22. 18:13

Bajnai és Sukoró: valami bűzlik a Fidesz szerint

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz a sukorói kaszinónegyed-beruházással és Bajnai Gordon szerepével kapcsolatban – jelentette be a párt helyettes szóvivője. „A beruházást gyanús körülmények veszik körül” – fogalmazott Cser-Palkovics András.

V.M.

A bizottság felállítását kezdeményező indítványban az olvasható: a sukorói King''s City nevű projekt kiemelt nemzetgazdasági beruházássá történő minősítésének, illetve külföldi üzletemberek általi megszerzésének, valamint a jelentős értékű állami földterületek áron aluli értékesítésének tisztázatlan körülményei felvetik egy alapos vizsgálat elrendelésének szükségességét.Cser-Palkovics hozzátette, az ügy szereplői: a volt és a jelenlegi kormányfő, valamint a volt pénzügyminiszter, akik mind üzletemberként, mind pedig politikai szereplőként megjelennek. Közben a Lehet Más a Politika (LMP) nevű szervezet bejelentést tett a legfőbb ügyésznél. Az LMP annak kivizsgálását kéri, hogy a kaszinóberuházás előkészítéséről szóló és a sajtóban közzétett dokumentumok alapján a tárgyalások résztvevői közül megszegte-e valaki a kötelességét, túllépte-e hatáskörét vagy elkövetett-e bűncselekményt.

A Gyurcsány Ferenc vezette kormány 2008. május 26-án, egy évvel a nyilvános pályázat meghirdetése előtt állapodott meg a Roland. S. Lauder izraeli befektetőcsoporttal arról, hogy támogatják az üzletemberek által a Velencei-tó partjára álmodott kaszinóterveket. A kormányfő Bajnai Gordon akkori gazdasági miniszterrel előzetesen garantálta, hogy a külföldiek minden akadály nélkül megkapják a King''s City beindításához szükséges koncessziós engedélyt.

Az izraeli területszerzéssel kapcsolatos nyomozásról, és további részletekről itt olvashat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!