Hírek

2009.07.14. 10:24

A Gazprom visszavesz, de Putyin bizakodik

Az orosz gázóriás 775 milliárd rubelre (23,5 milliárd dollár) csökkentette az erre az évre szóló beruházási programját - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök.

RIA Novosztyi - VG Online

A Gazprom 2009 évi beruházási programja korábban 920 milliárd rubelt (27,8 milliárd dollár) irányzott elő. A módosított programot az orosz kabinet hétfőn jóváhagyta.  Putyin hozzátette azonban, hogy a csökkentés nem hat ki az orosz gázszektor fejlesztési terveire – írja a RIA Novosztyi.

Az orosz miniszterelnök szerint a gázóriás folytatni fogja programját a gázellátási infrastruktúra kiépítésére az oroszországi régiókban, ennek megvalósítására 18,5 milliárd rubelt (560 millió dollár) terveztek be.

Putyin kifejezte bizakodását, hogy a földgáz iránti kereslet növekedni fog a következő hónapokban, annak ellenére, hogy a belföldi gáztermelés 20,8 százalékkal visszaesett ez év első felében. "Bízunk benne, hogy az oroszországi és külföldi gázfogyasztók elkezdik növelni vásárlásaikat a következő hónapokban és a gáz iránti kereslet nemcsak eléri a válság előtti szintet, de jelentősen meghaladja is azt hosszú távon"- mondta Putyin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!