Hírek

2009.05.19. 08:27

Vitanap a közbiztonságról, közrendről és a büntetőeljárásokról

A közterület-felügyelet hatáskörének bővítése, az előzetes letartóztatás határidejének emelése és az "erőszakos többszörös visszaeső" fogalmának bevezetése szerepel azokban a törvényjavaslatokban, amelyeknek általános vitáját ma kezdi meg az Országgyűlés.

BAMA - MTI

A közbiztonság és a közrend védelmében, illetve fenntartásában közreműködő szervezetekre vonatkozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat egységesen szabályozza a rendőrség, a természetvédelmi és mezei őrszolgálat, a közterület-felügyelet, valamint a polgárőrség közötti együttműködést. A jövőben így minden szervezet tájékoztatást ad működéséről, tevékenységéről a rendőrségnek.


Bővül a közterület-felügyelet hatásköre is, a felügyeletek közreműködhetnek a társadalmi bűnmegelőzési feladatok ellátásában, az adatvédelmi, illetve adatkezelési szempontból is megfelelően szabályozott térfigyelő kamerák üzemeltetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!