Hírek

2009.05.14. 15:43

Ugrott a soproni kaszinó! Kérdéses az izraeli megaberuházás

Késik, de az is lehet, hogy egyáltalán nem épül meg Sopron mellett az amerikai mintára tervezett Golden Lake szuperkomplexum. Tavaly márciusban még prezentációt is tartottak a főleg izraeli és amerikai pénzből tervezett gigaberuházásról, ám azóta nagy a csönd.

Mester Nándor

A késés mögött lehetnek finanszírozási gondok is, és ez egyáltalán nem meglepő, hiszen az ingatlanpiacon a fél-egy évvel ezelőttihez képest 20–40 százalékkal magasabb önerőt kell letenni, és drágábban lehet forráshoz jutni. A pénzügyi válság után bekövetkező gazdasági zuhanás még inkább elbizonytalaníthatta a befektetőt.

A Világgazdaság Online írásbeli megkeresésére nem kapott választ a cégtől, az önkormányzatnál pedig azt mondták: tudnak a tervekről, de a társaság (Polar Investments Ltd.) még nem fordult hozzájuk. Ha mégis szeretné megvalósítani az elképzeléseit, akkor külön erre a projektre szabott szabályozási módosításokat kell végrehajtani.

A Sopron Plaza mögé tervezett beruházás helyszíne főleg a hármas határ, valamint a bécsi és pozsonyi repülőtér közelsége miatt jött szóba. A tengerentúlról is utaztattak volna be – állítólag az Euro Vegas szintjét célozták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!