Hírek

2009.05.27. 08:45

Szilvásy gyanúsítottként ma megy a bíróságra - Összefoglaló

Szerdán gyanúsítottként tesz vallomást a Központi Nyomozó Főügyészségnek az UD Zrt. ügyében a volt titokminiszter, legalábbis ezt lehet valószínűsíteni.

MTI

Személyes adattal való visszaélés gyanúja miatt hallgatják ki gyanúsítottként Szilvásy György volt titokminisztert, értesült az MTV Híradója. A Magyar Nemzet Bárándy Gergely szocialista politikus keddi nyilatkozatára alappozva azt írja, hogy Szilvásy Györgyöt szerdán hallgatják ki.

Eddig sem a volt miniszter ügyvédje, sem a Központi Nyomozó Főügyészség nem árulta el, hogy pontosan mikor és milyen ügyben hallgatják ki az egykori minisztert, pusztán a gyanúsítás tényét ismerték el.

A Népszava szerint az is kérdéses, hogy ki szivárogtatott ki információkat az UD Zrt. ügyről elsőként író Magyar Nemzetnek egy olyan kérdésben, ami ügyészségi szakaszban tart. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta kedden, hogy az ügyészség sem a Magyar Nemzetnek, sem más sajtóorgánumnak nem adott tájékoztatást.

Kedden derült ki, hogy Szilvásy Györgyö gyanúsítottként beidézték a Központi Nyomozó Főügyészségre az UD Zrt. ügyével összefüggésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!