Hírek

2009.05.12. 11:28

Milliókat kaszáltak a Kikelet II. ellenőrök

Csaknem 5000 ellenőrzés során több mint 520 millió forintnyi bírságot szabtak ki a Kikelet II. társhatósági akció során. Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség részéről 454 felügyelő vett részt a tavaszi ellenőrzéssorozaton.

VG Online

A 2009 áprilisában tartott Kikelet II. társahatósági ellenőrzésorozat elsődleges célja a megelőzés volt. Az OMMF felügyelői 411 esetben éltek a figyelemfelhívás eszközével. A 4 958 elvégzett ellenőrzés a fokozatosság elvének betartása mellett, de a súlyos jogsértésekkel szemben kellő szigort gyakorolva zajlott. 2 202 esetben bírság kiszabására is sor került, összesen 524 813 500 Ft értékben.

Az OMMF munkaügyi és munkavédelmi felügyelői leggyakrabban a Rendőrséggel, a Vám- és Pénzügyőrséggel, az Adóhatósággal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal hajtották végre a társhatósági ellenőrzéseket.

A rendszeres ellenőrzések eredményeképpen a tavalyi Kikelet I. akcióellenőrzés eredményeihez viszonyítva 24%-os javulás látható a munkavállalókat érintő szabálytalanságok számában: a Kikelet I.-ben az összesen ellenőrzött munkavállalók létszámához képest 62% volt a szabálytalansággal érintett munkavállalók aránya, míg a Kikelet II. akcióban ez az arány már csak 38% volt.

Az akció további részleteiről a www.vg.hu oldalon olvashat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!