Hírek

2009.05.07. 14:06

„Ha Szekeres nem tudta megtenni, megteszem én” - Szili levelet írt a NATO-főtitkárnak

Szili Katalin levélben fordult Jaap de Hoop Scheffer jelenlegi és Anders Fogh Rasmussen leendő NATO-főtitkárhoz, közölve velük, hogy határozottan ellenzi a tervezett tubesi lokátort; ezt a pécsi szocialista polgármesterjelölt - aki egyben az Országgyűlés elnöke - közölte csütörtökön az MTI-vel.

MTI - bama.hu

"A Tubesen nem lehet radar! Ha Pécs polgármestere leszek, akkor nem lesz radar a Tubesen, ezt garantálom" - írta közleményében Szili Katalin, hozzátéve, hogy ha a honvédelmi miniszter "eddig nem tudta megtenni a szükséges lépéseket, megteszem én". "Felszólítom Szekeres Imre honvédelmi minisztert, hogy a pécsiek akaratával ne helyezkedjen szembe" - írta.

Szili Katalin elfogadhatatlannak tartja, hogy a NATO és a Honvédelmi Minisztérium a pécsi közösség akaratát nem veszi figyelembe, és továbbra is lokátort tervez a Tubesre. A polgármesterjelölt szerint a NATO-nak, a kormánynak, az MSZP-nek és párt frakciójának kötelessége a közösség akaratát figyelembe vennie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!