Hírek

2009.05.18. 16:52

El kell fogadni: Kannibálok vagyunk

A tudósok számára évtizedeken keresztül talányt jelentett, miért tűntek el 30 ezer évvel ezelőtt a Neandervölgyi emberek. A Journal of Anthropological Sciences kutatása most fényt derített az eseményekre: a leletek szerint az előemberek a modern emberek, azaz mi ettük meg.

VG Online

A Centre National de la Recherche Scientifique vezetője kijelentette: a Neandervölgyi emberek erőszakos véget értek: több esetben mi öltük és ettük meg őket. A Daily Mail beszámolója szerint a kutatók az ősemberek csontjain található nyomokból következtetnek arra, hogy a Homo Sapiens számára nem volt ismeretlen a kannibalizmus.

A csapat által vizsgált, a franciaországi Le Rois közelében talált Neandervölgyi álcsonton ugyanolyan vágások láthatóak, mint amelyeket az őskorban az emberek által elfogyasztott vadállatokon is találtak. Eszerint őseink megölték és megették a Neandervölgyieket, fogaikból pedig láncot készítettek.

Tovább olvashatja a cikket a Világgazdaság Online-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!