Hírek

2009.05.22. 12:37

Demján és az MVM átadta a magyar energetika „Rolls-Royce-át”

Május 22-én ünnepélyes keretek között lerakták az Euroinvest Zrt., az MVM Zrt. és a Bakonyi Erőmű Zrt. közös beruházásában megvalósuló új gázturbinás csúcserőmű alapkövét.

VG Online

 működését 2010 végén megkezdő, 2*58 MW névleges teljesítményű erőmű a magyar villamosenergia-rendszerben ezidáig hiányzó ún. csúcserőmű szerepét tölti be

Az Euroinvest tulajdonában lévő Bakonyi Erőmű Zrt. ajkai telephelyén több mint fél évszázados múltra tekint vissza a villamosenergia-termelés, mely jelenleg szén- illetve biomassza-bázison folyik. A befektetők közös beruházásaként megvalósuló új 2*58 MW-os blokk a hazai villamosenergia-rendszerben eddig hiányzó csúcserőműként fog üzemelni. A várhatóan már 2010-ben üzembe kerülő új erőmű magas hatásfoka és üzemmódja révén a környezet terhelésének jelentős csökkenését fogja eredményezni.

Demján Sándor, az Euroinvest Zrt. elnöke az esemény kapcsán kiemelte: „A megvalósuló erőmű jelenleg az egyetlen olyan, folyamatban lévő energetikai beruházás, amely teljes egészében magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezik. Kiemelt jelentőségű nemcsak a villamosenergia-ellátásban betöltött, hiánypótló szerepe miatt, de nemzetgazdasági szempontból is rendkívül fontos projekt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!