Hírek

2009.05.19. 14:42

Barátnője akarta oktatni vezetésre a 19 éves lányt - csúnya baleset

2009. május 19-én a hajnali órákban a tatabányai kórházban közlekedési baleset sérültjét látták el az ügyeletes orvosok.

police.hu

Mint később kiderült a 19 éves helybéli fiatal nő Tatabányán az Erőműi-tó és a Farkas-tavak közötti földúton vezetői engedély nélkül próbálkozott egy VW Golf típusú személygépkocsi vezetésével - írta a police.hu.

Rutin hiányában azonban elvesztette uralmát a jármű felett, azt nem tudta irányítani. Sem a kormányzás, sem a pedálok kezelése nem volt megfelelő, ezért a jármű frontálisan nekiütközött az út mellett lévő farakásnak.

A baleset során a vezető súlyosan sérült, míg utasa – barátnője, aki eredetileg fél éves jogosítványa birtokában „oktatói” szerepet vállalt – könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a „tanuló vezető” ellen engedély nélküli vezetés és közlekedési baleset okozása miatt, míg „oktatójával” szemben járművezetés tiltott átengedése miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!