Hírek

2009.04.03. 16:32

Bajnainak sikerült - most már biztos, hogy lesz csomag

A szocialista frakciótagok közül mindenki leadta a Bajnai Gordon tervezett intézkedéseit tartalmazó politikai nyilatkozatot, de a csomagot támogatja az SZDSZ és valószínűleg az MDF is.

VGO

A szocialista frakciótagok közül mindenki leadta a Bajnai Gordon tervezett intézkedéseit tartalmazó politikai nyilatkozatot, egyetlen, jelenleg külföldön tartózkodó képviselő kivételével, de vasárnapra ő is aláírja - jelentette be Tóbiás József frakcióigazgató pénteken.

Az MDF sem utasítja el a programot

A Bajnai-programmal kapcsolatban az MDF továbbra is tartja korábbi álláspontját: alapból nem utasítja el - mondta Herényi Károly a párt elnökhelyettese miskolci sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére.

A politikus úgy fogalmazott: Bajnai programjával az az alapvető probléma, hogy nem egyszerre kezeli a válságot és kezdi meg a reformokat, mint a Bokros-program, hanem "kizárólag válságot kezel".Herényi Károly álláspontja szerint, amennyiben a rendszer érintetlen marad, a válság, ha alacsonyabb szinten is, de bekövetkezik. "A megszorítások önmagukban nagy társadalmi feszültséget fognak generálni", ennek pedig nem lesz pozitív hozadéka - fogalmazott.

Támogatják Bajnai csomagját az SZDSZ ügyvivői

Az SZDSZ ügyvivői testülete azt javasolja a párt országgyűlési képviselőinek, hogy ha az országos tanács igent mond a Bajnai Gordon-féle válságkezelő kormányra, akkor írják alá azt a dokumentumot.

Fidesz: ez a reménytelenség programja

A mai napon egyértelművé válik, hogy az MSZP magáénak tudja Bajnai Gordon csomagját, s így ez a csomag az MSZP hivatalos csomagja is lesz, mely semmi újdonságot sem tartalmaz az eddigiekhez képest - fogalmazott Navracsics Tibor.

Ezzel a programmal nem nyílik meg az út a jövő felé, hiszen újabb pénzeket vonnak el az emberektől, s ismételten új terheket tesznek a vállukra - hangsúlyozta a politikus. A kormány továbbra is szembemegy Európával, az európai válságkezelési modellel, s a megszorítások politikáját követi. Ez a válságkezelés nem lehet sikeres - jelentette ki -, hiszen éppen a legfontosabb dolog hiányzik belőle: a hitelesség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!