Hírek

2009.03.20. 11:23

Hatvanezerrel kevesebb havi zsebpénzt kapnak az osztrák fiatalok

Az osztrák fiatalok egyre takarékosabbak, kevesebbet költenek szórakozásra, alkoholra és cigarettára, igaz, a zsebpénzük is megcsappant.

VGO

A fiatalok, ha egyáltalán költenek, akkor inkább az individualista életstílust leginkább megtestesítő, manapság divatos dolgokra adnak ki pénzt: ruhákra, kiegészítőkre, kozmetikumokra, piercingre, tetoválásra. Érdekesség, hogy a lista végén szerepelnek a sportra fordított kiadások. A tfactory osztrák közvélemény-kutató a felmérésének ezt az eredményét a gazdasági válsággal indokolta pénteken - írta a Világgazdaság Online.

A felmérés szerint az osztrák fiataloknak havonta átlagosan 150-200 (kb. 60 ezer forint) euró zsebpénzük van. Természetesen a tizenéveseknek ennél jóval kevesebb, a 20-29 év közötti generáció viszont már legalább 300 eurót tud magára költeni. A felmérés szerint ez a réteg egy évvel korábban még 50 euróval többet tudott havonta "elszórni". A felmérésben ezer fiatal vett részt több korosztályból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!