Hírek

2009.02.04. 13:34

Tini gyerekek raboltak ki egy részeg férfit

Egy 13, illetve 15 éves fiú testvérpár rabolt ki egy ittas férfit Besenyődön az utcán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

BAMA

A két fiú még kedden éjszaka betért a település egyik kocsmájába, ahol az apjuk tartózkodott, s ekkor figyeltek fel a 40 éves ittas férfira, akit követtek távozása után - mondta Fülöp Gergely.

A százados tájékoztatása szerint a fiúk úgy gondolták, a férfi elég ittas ahhoz, hogy később ne emlékezzen megtámadására, amelyet elterveztek. Kerékpárjáról a fiatalabb gyermek leborította a férfit, akit bátyjával együtt megrugdostak, a zsebéből pedig elvették az aznap kézhez kapott segélyből az italozás után megmaradt húszezer forintot.

A megtámadott férfi könnyű sérüléseket szenvedett; a baktalórántházi rendőrőrs munkatársai pedig hamar elfogták a fiúkat. A 15 éves fiú ellen rablás megalapozott gyanújával indult eljárás, míg öccsét életkora miatt tanúként hallgatták ki. A bűncselekményről a rendőrség értesítette a gyámhivatalt és a gyermekjóléti szolgálatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!