Hírek

2009.02.07. 10:03

Most a minisztérium kérdez a MOB-tól

Hét kérdéssel fordult az Önkormányzati Minisztérium a Magyar Olimpiai Bizottsághoz a pekingi olimpián szerepelt magyar sportolók baleset-biztosításának ügyével.

BAMA

Hét kérdéssel fordult az Önkormányzati Minisztérium a Magyar Olimpiai Bizottsághoz a pekingi olimpián szerepelt magyar sportolók baleset-biztosításának ügyével. Amint a minisztérium a levelében jelzi: a tárca vezetője, Gyenesei István az ügy kivizsgálását kéri Schmitt Pál MOB-elnöktől.

"Öt hónappal az olimpia után került napvilágra, hogy lényegében senki sem foglalkozott érdemben a Pekingben súlyos sérülést szenvedett súlyemelő, Baranyai János balesetbiztosítási ügyével" - áll többek között a közleményben.

Az ÖM mielőbbi választ vár többek között arról, hogy kaptak-e kellő tájékoztatást a sportolók biztosításuk tartalmáról, és ha igen, akkor milyen formában. Milyen biztosítást kötött a MOB a Pekingben szerepelt olimpikonok javára? Helytálló-e Molnár Zoltán MOB-főtitkár, pekingi csapatvezető tájékoztatása, mely szerint a QBE Atlasz Biztosítóval kötött biztosítás a kvalifikáció megszerzésétől a Pekingbe induló repülőgépre való felszállásig tartott, azt követően pedig a Nemzetközi Olimpiai Bizottság biztosítása lépett életbe? Mi a NOB-biztosítás tartalma, és tartalmaz-e balesetbiztosítást is?
Azt is tudni szeretné a minisztérium, hogy a "nemzetközi biztosítótól" a MOB közbenjárására megkapja-e jogos kárkifizetését Baranyai János és a többi Pekingben megsérült magyar sportoló, illetve jár-e kárkifizetés, illetve kártérítés a MOB-bal szerződésben álló biztosítótól Baranyai János részére?

A levél még jelzi: a minisztérium a jövőben is mindent megtesz a sportolók érdekeiért és harcolni fog a nekik járó biztosítási összegek kifizetéséért.

A MOB még csütörtökön kiadott közleményében hangsúlyozta: álláspontja szerint a hazai ötkarikás testület semmiféle mulasztást nem követett el a pekingi olimpiai csapat tagjaival kötött sportolói szerződések kapcsán, és valamennyi versenyzőt megfelelően biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!