Hírek

2009.02.24. 17:01

Gascoigne műpapagájokkal sörözött

Meghökkentő részletességgel számolt be tavalyi ámokfutásáról Paul Gascoigne volt angol futballsztár, aki három hónapja egy kortyot sem ivott.

BAMA

A 41 éves botrányhős legutóbb négyhetes rehabilitációs programban vett részt egy klinikán, amelyet volt válogatott társa, a korábban ugyancsak italozásairól elhíresült Tony Adams alapított. "Ott álltam a szakadék szélén, de most már bizakodom a jövőt  illetően. Annyit mondhatok, hogy ma nem ittam semmit, és reménykedem, hogy holnap sem fogok" - mondta "Gazza" a Sun című  bulvárlapnak, majd rátért a 2008-as kicsapongásaira.

Az év elejét egy hotelszobába zárkózva töltötte gyakorlatilag  alvás nélkül, rengeteg ital és videojáték társaságában. Egyszer  félig öntudatlan állapotban felhívta édesapját, hogy vigye el a New  York-i Madison Square Gardenbe, mert George W. Bush és Bill Clinton  amerikai elnökökkel akar sakkozni. "Fogalmam sincs, hogy miért mondtam ezt, elvégre még sakktáblám sincs. Aztán vásároltam két beszélő játékpapagájt, amelyeket egy idő  után igaziaknak véltem, és onnantól nem egy, hanem három sört  rendeltem. Egyszer a szobainasnak adtam őket elemcserére, és mikor  nem találtam őket, azt gondoltam, hogy elrepültek. Amikor  visszahozták a papagájokat, büntetésből a zuhanyzóba tettem őket a  víz alá - mesélte a futballpályák egykori fenegyereke, akit végül zárt osztályra szállítottak. - Nemzeti hős létemre egy diliházban ültem. Életemben nem szégyelltem magam még annyira."

Az 57-szeres válogatott Gascoigne pályafutása során számos elitklubban megfordult: a Newcastle Unitedben kezdte, majd szerepelt a Tottenham Hotspur, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, a Lazio és az Everton csapatában is. Karrierje - részben botrányai, iszákossága és falánksága miatt - az 1990-es évek végén szakadt meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!