Hírek

2009.01.12. 14:16

Nem túl derűlátó a címvédő

Nem túlságosan derűlátó a két évvel ezelőtti aranyérmes német válogatott a pénteken kezdődő horvátországi kézilabda-világbajnokság előtt.

mti

Heiner Brand szövetségi kapitány hétfői nyilatkozatában meglehetősen őszintén elismerte, hogy csapata - úgymond – „csak papíron” számít címvédőnek. Mindezzel összefüggésben túl radikálisnak nevezte azt a csapat-átalakítást, illetve fiatalítást, amelybe a sikertelen pekingi olimpia után kezdett bele. A gárda aranyérmes reményekkel utazott az ötkarikás játékokra, s végül a rendkívüli csalódást jelentő kilencedik helyezéssel tért haza. Az 56 éves kapitány ezt követően több idősebb játékosról lemondott, s jelentős fiatalításba kezdett.

„Ez pedig egyelőre még aligha hozhat eredményt” - fogalmazott  Brand, aki amúgy neves arról, hogy a nagyobb nemzetközi tornák előtt mindig meglehetősen visszafogottan nyilatkozik. „Mindez azonban nem jelenti azt, hogy ne akarnánk minden mérkőzésünket megnyerni.” Brand utalt arra is, hogy a régiek közül többen az elmúlt  hetekben sérülésekkel küszködtek, köztük a fő góldobó, Pascal Hens,  a védekezésben jeleskedő Holger Glandorf, valamint az irányító  Michael Kraus, aki a válogatottságtól még az olimpia előtt visszavonult, s jelenleg a TBV Lemgo edzőjeként tevékenykedő korábbi  klasszis, Markus Baur helyére lépett.  Egyelőre még az is bizonytalan, hogy valamennyien százszázalékosan harcképesek lesznek  - jelentette ki az edző, ugyanakkor azonban óvott a túlzott  pesszimizmustól is.

A német tréner a házigazda horvátokat, továbbá az olimpiai aranyérmes Franciaországot, valamint az Európa-bajnok Dániát,  továbbá Spanyolországot említette a világbajnokság fő esélyesei  között. Ez utóbbit már csak azért sem véletlenül, mert utolsó felkészülési mérkőzésén Németország válogatottja a spanyoloktól  meglehetősen nagyarányú, 28-17-es vereséget szenvedett. Németország szombaton Oroszország ellen vívja első vb-mérkőzését Varasdon. Ebben a csoportban szerepel még a lengyel, a macedón, a tunéziai és az algériai együttes is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!