Hírek

2009.01.26. 14:29

Gyurcsány: változtatni kell az adórendszeren

Három-négy évre előre kell gazdaság- és társadalompolitikai programot megfogalmazni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint. A kormányfő közgazdászokkal egyeztetett a gazdasági válság kérdéseiről.

Ambrus Vilmos

„Adó-, járulék- és foglalkoztatási reformot kell csinálni” – mondta Gyurcsány a találkozót követően újságírók előtt. A megbeszélésen abban egyetértés volt, hogy a munkára rakódó terheket csökkenteni kell, a kérdés az, hogy ennek milyen feltételei lennének. Gyurcsány azt is mondta: az adó- és járulékcsökkentésnek „érdeminek” kell lennie.

Olyannak, amelynek eredményeképpen jelentősen csökken az újraelosztás és az adócentralizáció mértéke. A miniszterelnök szorgalmazta, hogy készüljön három-négy évre szóló, gazdasági és társadalompolitikai célokat magában foglaló terv, illetve átfogó adópolitikai javaslat. Az egyeztetésen az adórendszer mellett szociális és foglalkoztatási kérdések kerültek még szóba.

Fidesz: Sok a szöveg, kevés a konkrétum

Sok a szöveg kevés az intézkedés - kezdte a Fidesz szóvivője, majd összefoglalva folytatta: Gyurcsány Ferenc napról napra teljesen felesleges látszatintézkedéseket folytat, ráadásul ennek a következményei már látszanak is: több mint húszezren vesztették el a munkahelyüket, a forint történelmi mélyponton van, a költségvetés pedig tulajdonképp pillanatok alatt összeomlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!