Hírek

2009.01.29. 18:44

Elsöprő arányban nyert a Fidesz-KDNP politikusa a IX. kerületben

Megállapította az időközi országgyűlési képviselő-választás hivatalos eredményét a ferencvárosi egyéni választókerületi bizottság, miután csütörtökön megszámolták a külföldi szavazatokat is befogadó 10. számú szavazókör voksait.

BAMA

Az utolsó szavazókör voksai már nem befolyásolták az eredményt, mert Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje nagy arányban nyert a választás vasárnapi, második fordulójában.

A ferencvárosi választókerületben január 25-én tartották a képviselőválasztás második fordulóját.

A választás végeredménye szerint összesen 9.153 érvényes szavazatot adtak le, ebből Bácskai János 5.519 szavazatot kapott. Az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás 2.527 szavazatot, Szegedi Csanád, a Jobbik jelöltje 702 szavazatot, Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 357 szavazatot, Paulik Péter, a Munkáspárt jelöltje 48 szavazatot kapott.

Ferencvárosban azért kellett időközi választást tartani, mert az SZDSZ-ből kilépő Gegesy Ferenc polgármester szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!