Hírek

2009.01.07. 09:38

Bushék már készülnek a költözködésre

George Bush amerikai elnök és felesége, Laura megkezdte a csomagolást a Fehér Házból való távozás előtt. Az új elnök, Barack Obama január 20-án költözik be a washingtoni elnöki rezidenciára.

BAMA

Dana Perino elnöki szóvivő tájékoztatása szerint Bush - akiről közismert, hogy soha nem késik el semmilyen eseményről, és nem hagyja az utolsó pillanatra a dolgok elintézését - hozzáfogott személyes dolgaik összepakolásához.

Az elnöknek és a first ladynek nincs sok tárgya, amelyet új dallasi házukba kell szállítani, "ne várják, hogy egy nagy Ryder teherautó álljon be a Fehér Ház udvarába" - viccelődött újságírókkal a szóvivő.

A nyolcadik éve Washingtonban lakó elnöki párnak pontosan két hete maradt a Pennsylvania sugárút 1600 címen levő Fehér Házban. A elnöki hatalomátadás legapróbb részletekig megtervezett forgatókönyve szerint a rezidencia január 20-án, Barack Obama beiktatásának napján mindössze 5 órára marad gazdátlan: ennyi idő fog eltelni Bushék kiköltözése és Obamáék beköltözése között.

"Az elnök mindig szeretett korán felkészülni a dolgokra, már megkezdte a dobozolást" - mondta el Dana Perino szóvivő. Hozzátette, hogy a Bush-házaspárnak nem sok saját bútora van a Fehér Házban, lényegében ruháikat, könyveiket és személyes tárgyaikat kell elszállítani.

Azt is elmondta, hogy a Fehér Ház személyzetének az a része, amelyik Bushékkal együtt távozik a rezidenciáról, csak az elkövetkező napokban fog pakolni, mivel az elnök, ahogy korábban jelezte, felpörgeti az utolsó napokat.

A szóvivő szerint a Bush-féle Fehér Ház hivatalai lassan befejezik működésüket, "már nyilvánvalóan nem lesznek új indítványaink, nem lobbizunk a Capitoliumon semmilyen törvény érdekében". Mint mondta, az elnök kommunikációs irodája szinte az utolsó pillanatig működni fog, neki személyesen csak néhány emléktárgyat kell becsomagolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!