Hírek

2009.01.21. 09:37

Agyonverte az adós a pénzbeszedőt

Egy adós gyilkolta meg annak a hitelintézetnek a fél évvel ezelőtt eltűnt alkalmazottját

BAMA

Egy adós gyilkolta meg annak a hitelintézetnek a fél évvel ezelőtt eltűnt alkalmazottját, akinek holttestét kedden Pécsett, az elkövető kertjében elásva, betonba öntve találta meg a rendőrség - közölte Baranya rendőrfőkapitánya szerdán, sajtótájékoztatón Pécsett.

Dakos József beszámolt arról, hogy a 21 éves munkanélküli fiatalember beismerő vallomást tett, emberöléssel gyanúsítják, őrizetbe vették és a bíróságnál kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője az ügy részleteiről elmondta: a gyanúsítottat anyagi érdekek motiválták.

Ő és családja három hitelt vett fel, összesen 320 ezer forinttal tartozott a pénzintézetnek, de a törlesztés gondot okozott. Gyakran késtek a részletfizetéssel, a fiatalember ezért elhatározta, megöli a pénzbeszedőt.

Amikor a hitelintézet 50 éves munkatársa 2008. július 26-án megjelent nála, hogy átvegye az esedékes törlesztő részletet, a ház konyhájában egy feszítővassal agyonverte.

Elvette a nála lévő 180 ezer forintot. Holttestét egy sóderhalom alá rejtette, majd éjjel a kertben elásta, az áldozatnak az utcában parkoló kocsiját benzinnel leöntötte és felgyújtotta. A rendőr alezredes elmondta: miután a rendőrség széles körű adatgyűjtést folytatott az eltűnt férfi ügyében, és a gyilkos érezte, hogy egyre inkább rá terelődik a gyanú, a holttestet tavaly ősszel kiásta és bebetonozta.

A rendőrség kedden tartott házkutatást a gyanúsítottnál, ahol megtalálták a keresett hitelintézeti alkalmazott holttestét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!