Hírek

2009.01.22. 09:52

A Fidesz még mindig fölényesen vezet

A Fidesz még mindig fölényesen tartja előnyét az MSZP-vel szemben, ebből következik, hogy a relatív többség előrehozott választásokat akar, derül ki a Medián felméréséből.

BAMA

A Fidesz továbbra is magasan vezet az MSZP előtt, a teljes népességben 42:19, a választani tudó biztos szavazók körében 61:29 az arány a Medián januári közvélemény-kutatása szerint, amelyet a HVG megbízásából készített.

A pártok támogatottságában nem történt érdemi változás az előző hónaphoz képest, olvasható közvélemény-kutatás összesítésében. Hangsúlyozzák, ilyen ellenzéki fölény mellett nem meglepő, hogy a relatív többség - 42 százalék - továbbra is az előrehozott választást tartaná a legjobb megoldásnak.

Ugyanakkor a tavalyi népszavazás óta most a legnagyobb - 26 százalék - azoknak az aránya, akik marasztalnák a Gyurcsány-kormányt, derül ki a felmérésből. A közvélemény-kutató intézet felmérése szerint továbbra is nagyon magas - 83 százalék - azoknak az aránya, akik szerint az országban általában véve rossz irányba mennek a dolgok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!