Hírek

2008.11.27. 08:55

Miniszterelnöki megbízott lesz a kiugrott fideszes

A gazdaságélénkítő csomag társadalmi egyeztetésének támogatásáért felelős miniszterelnöki megbízotti tisztségre kérte fel a kormányfő Császár Antal független országgyűlési képviselőt

mti

A gazdaságélénkítő csomag társadalmi egyeztetésének támogatásáért felelős miniszterelnöki megbízotti tisztségre kérte fel a kormányfő Császár Antal független országgyűlési képviselőt, a Vállalkozók Pártja Egyesület elnökét; a felkérést a politikus elfogadta - közölte a kormányszóvivői iroda szerda este az MTI-vel. Szatmáry Kristóf, fideszes országgyűlési képviselő szerint "nagy bajban lehet Gyurcsány Ferenc, ha minden, kilóra megvett árulóra szüksége van".

A kormányszóvivői iroda közleménye szerint Császár Antal független országgyűlési képviselő, a Vállalkozók Pártja Egyesület elnöke a magyar vállalkozások érdekeinek hatékony képviseletét szem előtt tartva kíván részt venni a világgazdasági válság Magyarországot érintő negatív hatásainak enyhítésében. Mint írták, Császár Antal a pártpolitikai csatározásokon felülemelkedve, független képviselőként és a Vállalkozók Pártja Egyesület elnökeként támogatja a kormányzati törekvéseket.

"Császár Antal fontosnak tartja a kormány által a vállalkozások támogatására bejelentett 1.400 milliárd forintos gazdaságélénkítő csomagot, és kész szerepet vállalni annak végrehajtásában" - áll a közleményben annak indoklásaként, hogy miért fogadta el a politikus a kormányfő felkérését a gazdaságélénkítő csomag társadalmi egyeztetésének támogatásáért felelős miniszterelnöki megbízotti tisztségre.

A kormányszóvivői iroda szerint Császár Antal miniszterelnöki megbízottként segíteni kívánja a válságkezelést szolgáló kormányzati intézkedésekről szóló széles körű tájékoztatást, támogatja a pályázati rendszer átláthatóvá tételét, az igazságos, független és megalapozott elbírálást és a legszélesebb körű társadalmi kontrollt a pályázatok felett. Császár Antal kiemelt szerepet szán a mikro-, kis- és közepes vállalkozások támogatásának, a munkahelyek megőrzésének és a foglalkoztatás bővítésének.

A közleményben az áll: Császár Antal szerint a vállalkozásvédő program megvalósítása felelősen és hatékonyan szolgálja az ország mielőbbi kilábalását a gazdasági válságból. Ezért országgyűlési képviselőként és a vállalkozók érdekeinek védelmét ellátó szervezet vezetőjeként is aktívan részt vállal a kormány válságkezelő programjának társadalmi vitájában, és javaslataival segíti annak eredményességét.

A leendő miniszterelnöki megbízott havonta konzultál a gazdasági miniszterrel és negyedévenként a kormányfővel - olvasható a közleményben.

Szatmáry Kristóf, fideszes országgyűlési képviselő Császár Antal a miniszterelnöki megbízotti felkérésének bejelentésére úgy reagált: "nagy bajban lehet Gyurcsány Ferenc, ha minden, kilóra megvett árulóra szüksége van". Közleményében úgy fogalmaz: "Császár Antal elárulta a Vállalkozók Pártját és a vállalkozókat, a kérdés csak az: vajon mennyi volt a júdáspénz".

Császár Antal október 27-én lépett ki a Fidesz-frakcióból, és ült át a függetlenekhez a parlamentben. A politikus akkor az MTI-nek azt mondta, továbbra is ellenzéki képviselőként akar politizálni, de többek között azért döntött úgy, hogy függetlenként folytatja a parlamenti munkát, mert az általa vezetett Vállalkozók Pártja (VP) - amelyet tavaly egyesületté minősített vissza a bíróság - nem kapta meg a Fidesztől az ígért részesedést az állami támogatásból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!