Hírek

2008.11.26. 13:41

Húszezer aláírás már összegyűlt

Több mint húszezer támogató aláírást gyűjtöttek össze a BKV sztrájkot jelentő szakszervezetei egy hét alatt Budapesten – közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője.

mti

A szóvivő elmondta, hogy az aláírásgyűjtést múlt hétfőn kezdték a főváros öt pontján. Az akció célja az volt, hogy megismertessék az utazóközönséggel az érdekképviseletek álláspontját és követeléseiket, valamint, hogy tájékoztassák az embereket a lehetséges december 18-iki sztrájk okairól. Nemes Gábor úgy tájékoztatott, hogy az aláírások összegzése már folyik és estig is eltarthat, de az előzetes felmérés szerint több mint húszezer gyűlt össze.

A BKV sztrájkot jelentő szakszervezetei, amelyek összességében a munkavállalók felét képviselik, csütörtökön demonstrációt tartanak. A tüntetésen megpróbálják petíciójukat és az összegyűlt aláírásokat átadni Demszky Gábor főpolgármesternek. A BKV – zömében buszos – szakszervezetei azt ígérték, hogy december 18-án félnapos sztrájkot tartanak, ha nem teljesülnek követeléseik. Egyebek között azt kérik, hogy az állam növelje a normatív támogatást, és a finanszírozás átalakításával teremtse meg a cég stabil működését. A főváros pedig vállalja át a közlekedési vállalat 80 milliárd forintos tartozásából keletkezett kamatterheket, vagy ennek megfelelő támogatással segítse a cég működését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!