Hírek

2008.10.22. 14:58

A pesti parlamentben az újvidéki parlament elnöke

Erősíteni kívánja együttműködését a magyar országgyűlés és a vajdasági autonóm tartományi parlament. A jövőben szélesebb körű szakbizottsági együttműködést is kialakítanának. Erről Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Egeresi Sándor, a vajdasági képviselőház elnöke beszélt szerdai budapesti megbeszélése után.

mti

Tárgyaltak az október 14-én elfogadott új vajdasági statútumról, aminek kapcsán áttekintik a parlamentek együttműködését. A megbeszélés egyik legfontosabb témája Szerbia európai integrációs törekvése volt.

„Szeretnénk megtalálni azokat a kapcsolódási pontokat, amelyekben Magyarország parlamenti szinten támogatást nyújthat Szerbiának. Át kívánjuk adni a magyar tapasztalatokat” – így Szili Katalin. Ennek érdekében a szerb parlament elnöke november 18-án Budapestre látogat, és a két házelnök keretmegállapodást ír alá. Az Országgyűlés elnöke szólt arról, hogy jövő héten látogatást tesz Újvidéken, ahol találkozik a vajdasági és a szerb parlament elnökével.

Egeresi Sándor tájékoztatása szerint a megbeszélésen olyan konkrétumokkal foglalkoztak, amelyeknek célja erősíteni a magyar és a szerb nép közti barátságot, bizalmat. A vajdasági gazdaság fellendítése, a régiók közötti együttműködés elősegítése közös stratégiai célja Magyarországnak, Szerbiának és a Vajdaságnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!