Hírek

2008.08.15. 11:21

Ötödik a férfi párbajtőrcsapat

Ötödik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a pekingi olimpián, miután a helyosztón 40-25-re legyőzte a venezuelai együttest.

mti

Az Imre Géza, Boczkó Gábor, Kulcsár Krisztián, Kovács Iván összeállítású alakulat – amely négy éve, Athénban ezüstérmes volt –  a venezuelaiak ellen nem kényszerült komoly erőfeszítésre, hamar jelentős különbség alakult ki, sima győzelem született.

A csapat tagjai csalódottan vették tudomásul, hogy nem sikerült elérni céljukat, vagyis azt, hogy olimpiai bajnokok legyenek. Kovács és Kulcsár Athén előtt, már 1992-ben Barcelonában is ezüstérmes volt a válogatottal, míg a négy évvel ezelőtti játékokat megelőzően Imre 1996-ban, Atlantában állhatott fel a dobogó harmadik fokára egyéniben.

„Kis elégtétel ez az ötödik hely, de nagyon minimális – értékelt Imre. – Tudtuk, hogy nehéz lesz a negyeddöntőben, a  kínaiakkal mindig szoros mérkőzéseink voltak, mostanában nem vívtunk velük, de korábban mindig megvertük őket, igaz, csak egy-két tussal. Legrosszabbkor jött a visszavágásuk. Itt az olimpián is lehetett látni, mennyit fejlődött a kínai vívás. Ebben a csapatban meg Vang személyében amúgy is volt egy világbajnok, és még ő vívott ma a leggyengébben. Akadtak hibák, senkit se szeretnék kiemelni, hogy ki vívott jobban, ki rosszabbul, mert együtt sírunk, együtt nevetünk. Igazából nem úgy ment, ahogy szerettük volna. Ami az én jövőmet illeti, kicsit bizonytalan vagyok, a következő hónapokban dől el, hogyan tovább. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne legyek olimpiai bajnok, másrészről viszont újabb négy év nagyon hosszú idő.”

„Vegyes érzéseim vannak ezzel az olimpiával kapcsolatban, de inkább rosszak, mint jók – nyilatkozott Kovács. – Nem jutottam ki egyéniben, nagyon nagy csalódás volt, hogy nem bírtam ezt a több oldalról rám nehezedő nyomást. Általában bírni szoktam, sőt doppingolni szokott, most nem. Ezen még viszonylag jól túltettem magam, de az a tortúra, ami itt a tartalék pozícióval együtt jár, borzasztó volt. A falun kívüli lakás, vagy az, hogy rendszeresen valami atrocitás ért bennünket. Nyelvi nehézségek voltak, naponta  lejárt a belépőkártyánk, az internet-hozzáférésünk, nem engedtek be a faluba ezért, azért, amazért. Ennek ellenére azt hiszem,  mentálisan nagyon jól megőriztem a formámat. Ebből a szempontból  elégedett vagyok. Az eredmény viszont katasztrofális. Ha világranglista elsőként kijövünk egy olimpiára egy olyan csapattal, amelynek gyakorlatilag kötelező a dobogó, ezzel a csapattal csak elrontani lehet valamit.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!