Hírek

2008.08.26. 18:28

Mentősökre támadt egy villamosvezető

Először szidta, majd rá is támadt a mentősökre egy villamosvezető kedden délután Budapesten. A probléma az volt, hogy a mentőautó egy szervizsínen tudott csak megállni, míg a személyzet egy sérültet látott el.

Független Hírügynökség

A mentőket egy gázoláshoz hívták ki kedden délután Budapesten, a Blaha Lujza térre. Mire kiérkeztek, a sérültet már bevitték a sarkon lévő gyorsétterembe. A mentőautó így megállt az épület előtt, majd mindhárman bementek az elgázolt embert ellátni - mondta el a Független Hírügynökségnek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Hangsúlyozta, hogy igyekeztek a Nagykörút forgalmát a legkevésbé akadályozni.

Kiderült azonban, hogy a mentőautóval egy szervizsínre álltak rá. Mikor a mentősök kijöttek az épületből - állításuk szerint - egy villamosvezető először veszekedni kezdett velük, majd mikor beültek az autóba, a félig nyitott ablakon keresztül megpróbálta megütni a sofőrt. A mentő vezetője csak könnyebben sérült vagy az ütéstől, vagy pedig attól, hogy megpróbált elhajolni. Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult - tette hozzá a szóvivő.

Győrfi Pál elmondta: nap mint nap előfordul, hogy a mentősök kénytelenek az utcán megállni, amikor például egy beteghez lakásba kell felmenniük. Mikor végeztek, gyakran azzal szembesülnek, hogy türelmetlen autósok már szidják őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!