Hírek

2008.08.08. 13:18

Gyerekbaleset: őrizetbe vétel

Őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő okozta a halálos gyermekbalesetet csütörtökön Kerekegyházán – közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI

A férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, és megtagadta a vallomást; a rendőrség kezdeményezni fogja előzetes letartóztatását – mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

A rendőrség tájékoztatása szerint csütörtökön 17 óra után Kerekegyháza külterületén az egyik dűlőúton egy ismeretlen egy mezőgazdasági vontatóból és az ahhoz kapcsolt két, szalmabálákkal megrakott pótkocsiból álló járműszerelvény hátsó részével elütött egy hatéves ózdi kisfiút, aki kerékpárját tartva ott állt.

A vezető megállás, segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A balesetben a fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás közben életét vesztette.

Az MTI kérdésére a rendőrség szóvivője elmondta: a gyereket a baleset helyszínéről a szülők vitték a kerekegyházi orvosi rendelőbe, ahol az orvos azonnal hívta a rohammentőt, de a gyereket már nem tudták újraéleszteni.

Mihályné Bornemisza Eleonóra megerősítette: az orvosi rendelőnél csütörtökön többen összegyűltek, ezért „megfelelő számú rendőri erő vonult ki a helyszínre”. A szóvivő hozzáfűzte: egész éjszaka zajlottak és jelenleg is folynak a meghallgatások, mert több kérdés még nem tisztázott a balesettel kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!