Hírek

2008.08.28. 15:35

Gumicsónakkal csempészték a cigarettát

Huszonkétmillió forint értékű, ukrán zárjegyes cigarettát foglaltak le Fehérgyarmaton

MTI

Huszonkétmillió forint értékű, ukrán zárjegyes cigarettát foglaltak le Fehérgyarmaton a vám- és pénzügyőrök egy rendőrséggel közös akció során - tájékoztatta közleményében Sipos Jenő, a VPOP szóvivője csütörtökön az MTI-t. A lefoglalt árut valószínűleg gumicsónakkal juttatták az elkövetők Ukrajnából az országba.

A hatóságok egy házkutatás során bukkantak az 5.500 karton cigarettára, amely az ingatlan lakóépülete mögötti melléképületben parkoló, rendszám nélküli tehergépkocsi rakteréből került elő. A vámhatóság az elkövetéshez használt csónakmotort és a gumicsónakot is lefoglalta, az ingatlan magyar tulajdonosa ellen pedig jövedéki orgazdaság gyanúja miatt indított eljárást.

A felderítés utáni adatszerzés során képbe került – szintén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – egy kisari ingatlan, ahol a hajnali órákban megtartott házkutatás során az ott parkoló mikrobuszból további 2.550 karton, mintegy 14 millió forint értékű, ukrán zárjegyes cigaretta került elő.

Az elkövetők ebben az esetben is vélhetőleg csónakkal juttatták a cigarettát Magyarországra. A ház tulajdonosa ellen ez esetben is eljárást indítottak.

Az elmúlt napokban a Vám- és Pénzügyőrség nyomozói a rendőrséggel közös akciók során mintegy 11.000 karton illegális dohányterméket foglaltak le, csaknem 55 millió forint értékben - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!