Hírek

2008.05.31. 17:28

Legjobb munkahely

Elégedetlen cége előléptetési gyakorlatával a magyar dolgozók kétharmada. Mindössze egyharmad érzi úgy: valóban azok jutnak előre, akik megérdemlik. Egészen más véleményen vannak a hazai vállalati vezetők: 60 százalékuk igazságosnak és méltányosnak tartja az előléptetés rendszerét.

M. S.

Hasonló aránytalanság figyelhető meg, ami a vállalati kommunikációt illeti, míg a dolgozók úgy vélik, főnökeik nem nyújtanak a céget érintő kérdésekről világos és tiszta tájékoztatást, addig a menedzserek meg vannak győződve ennek ellenkezőjéről. A beosztottak arról sincsenek éppenséggel meggyőződve, hogy főnökeik szemében ők a legfontosabbak (pedig a vezetők szerint ez a helyzet), és más választ adnak arra a kérdésre is, hogy vajon biztosítja-e a cég a jó munkához szükséges feltételeket.

Több kérdésben ugyanakkor hasonlóak az alkalmazotti és a főnöki nézetek. Ilyenek például a vállalati munkafolyamatok hatékonyságával, a kollegiális kapcsolatokkal, a béren kívüli juttatások rendszerével, valamint a munkavégzés nyújtotta elégedettségérzéssel kapcsolatos vélekedések.

Ezek a Hewitt személyzeti tanácsadó cég tavalyi Legjobb munkahely felmérésének a legfontosabb megállapításai. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium által védnökölt, a Világgazdaság napilap által támogatott felmérést az idén is elvégzi a Hewitt. Az önkéntes felmérésben ingyenes a részvétel, azok a cégek, amelyek jelentkeznek, térítésmentesen megkapják az elemzést. A felmérésben Magyarországon legalább 2 éve működő, több mint 50 főt foglalkoztató vállalatok vehetnek részt, érdeklődni http://www.hewitt.com/bestemployershungary internetes címen lehet.

M. S. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!