Hírek

2008.04.21. 12:38

Juhász nem zárja ki az előrehozott választást

El kell dőlnie őszig, hogy az MSZP tud-e stabilan kisebbségben kormányozni. „Különben jön a csősz és kizavarhat az erdőből”, mondta Juhász Ferenc a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

BAMA

Az MSZP elnök-helyettese szerint ha a párt nem képes fenntartani a kormányzást, támogatókat kell keresni, elsősorban az SZDSZ-ből. Ha ez nem sikerül, számolni kell az előrehozott választásokkal is. Juhász elmondta, a többségre azért is szükség lesz, mert az elkövetkező két évben nem csak kormányozgatni kell, hanem fontos törvényeket keresztülvinni a törvényhozáson, s tartani kell a konvergenciaprogramban foglaltakat.

Kóka János nagyon elvetette a sulykot ahhoz, hogy ismét együtt lehessen működni vele, mondta Juhász arra a kérdésre, hogy kit látna legszívesebben az SZDSZ elnökeként a Kuncze Gábor, Kóka János és Fodor Gábor trióból. Az elnökválasztás azonban Juhász szerint a liberálisok belügye, s a pártnak olyan vezető kell, aki az ország érdekeit tartja fontosnak.

A koalíció felbomlása körüli helyzetet értékelve úgy vélte, annak a kormányzati szakasznak vége van, amelyik egyszerre kényszerült arra, hogy stabilizáljon, és egyszerre próbált meg reformértékű lépéseket bevezetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!