Hírek

2008.02.01. 15:13

Toroczkai, Budaházy: vadászat, és razzia

Politikusok, rendőrök, újságírók, bírók, ügyészek és közhivatalnokok „levadászására” indított országos „razziát” Toroczkai László és Budaházy György, hogy - mint mondták - azokat, akik visszaélnek hatalmukkal és korruptak, elszámoltassák, tevékenységüket, adataikat nyilvánosságra hozzák.

mti

[caption id="" align="alignleft" width="250"] A nép elől nem lehet elbújni - hangoztatta Toroczkai
[/caption]A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet szerint civileknek nincs joguk nyomozni, a hivatali visszaéléseket a rendőrségen kell bejelenteni. Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke a fővárosi Terror Háza Múzeum előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta: a február elsejével elindított országos „razzia” során „levadásszák” a hazaáruló politikusokat. Az akció kiterjed mindazokra a rendőrökre, pénzügyőrökre, titkos ügynökökre, APEH-dolgozókra, újságírókra, ügyészekre, bírókra, közhivatalnokokra, akik az adófizetők pénzéből kapják fizetésüket, s visszaélnek hivatásukkal, hatalmukkal, politikai tisztogatást hajtanak végre - tette hozzá.

„A nép elől nem lehet elbújni” - hangoztatta Toroczkai, ezért 600 ezer szórólapon és 10 ezer plakáton hirdetik akciójukat az ország egész területén. Az állampolgárok bejelentéseinek hitelességét ők maguk és „apparátusuk” ellenőrzi, és a „megfelelő büntetésükről” is gondoskodnak - mondta. Az MTI kérdésére Toroczkai László azt válaszolta, hogy a „büntetés” a személy és cselekedetének leleplezése és a nyilvánosságra hozatala, valamint büntetőfeljelentés megtétele lesz. Mindezt az interneten fogják közzétenni, mert - mint fogalmazott - azt még nem tudja cenzúrázni a hatalom.

Budaházy György, akit az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete alól a Fővárosi Bíróság szerdán nem jogerősen felmentett, a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „a jelenlegi köztársaság menthetetlen és reformálhatatlan, ezért más elméleti alapokon egy alternatív Magyarországot, Hunniát hoznak létre, amely nem jogutódja, hanem független és szerves része lesz a jelenlegi országnak.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!