Hírek

2008.02.17. 17:16

Termálfürdő virágoztathatja fel a Velencei-tavat

Nyáron átadják a Velencei Termálfürdő-beruházás első ütemét – közölte a Világgazdaság érdeklődésére Rábaközi István, a beruházó Velence Termál Kft. tulajdonosa.

VG

A közvetlen vízparti telken, 3,1 hektáron, összesen 6 milliárd forintból megvalósuló projekt létesítményei közül a fürdőt, az éttermet, a konferenciaközpontot és a négy csillagos hotel egy részét vehetik birtokba az érdeklődők néhány hónap múlva. A termálfürdőben 11 élmény-, gyógy- és sportolásra alkalmas medencét alakítanak ki, összesen ezer négyzetméter vízfelülettel. Az első ütemben 63 szállodai szobát adnak át, amely az év végéig további 137 szobával bővül. Jövő nyár elejére pedig elkészül a 80 egységből álló apartman részleg is.

A létesítmény átadása alapvetően megváltoztathatja a Velencei-tó idegenforgalmát. A térségben a 80-as években még 300 ezer körüli vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken. Jelenleg már csak 40 ezer éjszakát töltenek a turisták a Velencei-tó környékén, s az átlagos kihasználtság kevesebb, mint a fele az 50 százalék körüli országos átlagnak. A tó kivételes adottságokkal rendelkezik. A kitörési lehetőséget a vízi tömegsportok kiszolgálásában, természetközeli turisztikai programok szervezésében, a termálvízkincs hasznosításában rejlik – véli Bálint György, a a Velence-tavi Kistérség Idegenforgalmi Egyesület (VKIE) elnöke. Emellett a vízi-tanösvényeken, túravezetőkkel rejtett területeken is barangolhatnak a kalandra vágyók.

VG -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!