Hírek

2008.02.26. 17:38

Százmilliót veszít naponta a MÁV a sztrájk miatt

„A hétfői, kilenc órás sztrájk hozzávetőlegesen 100 millió forint jegyárbevétel-kiesést jelent a MÁV Zrt.-nek” – mondta kedden Zsoldos Marianna, a társaság humán-erőforrás igazgatója.

V.H.

Hiába érkeznek azonban menetrendszerint a munkabeszüntetések, mégsem jut dűlőre a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ). Gaskó István, a VDSZSZ elnöke ezért a vasúttársaságot teszi felelősség: „Az elmúlt két hétben újabb és újabb kompromisszumos javaslatokkal álltunk elő a munkáltató felé. Legutóbb például azt javasoltuk, hogy a Cargo privatizációjából követelt, minden vasúti dolgozót megillető 250 ezer forintos pénzjutalmat több részletben fizesse ki a munkáltató. A MÁV nem enged, holott látva az üzleti tervezetét, követeléseink nem jelentenének a munkáltatónak akkora többletkiadást” – mondta lapunknak Gaskó.

A MÁV szerint a VDSZSZ követeléseinek nincsen gazdasági megalapozottsága és fedezete sem. Így teljesíteni részletekben sem tudja azokat. Gaskó szerint pedig van. Mint közölte: a MÁV menedzsmentjének legszebb álmaiban sem szerepelt az, hogy 102 milliárd forintért el tudják adni a Cargot. Üzleti tervezetükben 80 milliárd volt feltüntetve, van pénz tehát a követeléseink teljesítésére. A tárgyalások ma délután folytatódnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!