Hírek

2008.02.28. 13:14

Sólyom egyeztetett a pártokkal

Az MSZP véleménye szerint az álláspontok ugyan nem közeledtek egymáshoz, de világosabbá váltak

mti

Eredményesnek és megnyugtatónak nevezte Sólyom László köztársasági  elnök az ombudsmanok jelöléséről a parlamenti pártok  frakcióvezetőivel folytatott csütörtöki megbeszélést. Az államfő  ugyanakkor leszögezte: a jövőben sem változtat az ombudsmanok jelölési eljárásán.

A köztársasági elnök a megbeszélést követő sajtótájékoztatón elmondta, az ombudsmanok jelölésében és megválasztásában az államfőnek és az Országgyűlésnek is megvan a maga szerepe. Hozzátette: fontosnak tartja, hogy a döntések a nyilvánosság előtt szülessenek, ezért nem konzultál a jelöltekről a pártokkal. Sólyom László ugyanakkor megjegyezte: a megbeszélést eredményesnek tartja, és - mint fogalmazott - elmozdulás történt a folyamatban.

Az MSZP véleménye szerint az álláspontok ugyan nem közeledtek egymáshoz, de világosabbá váltak azon a megbeszélésen, amelyen Sólyom László köztársasági elnök konzultált a parlamenti pártok frakcióvezetőivel az ombudsmanok jelöléséről csütörtökön. Az SZDSZ tiszteletben tartja az államfő jelölési módszerét.

A megbeszélés utáni sajtótájékoztatón Lendvai Ildikó, a szocialisták frakcióvezetője úgy nyilatkozott: frakciója és a köztársasági elnök álláspontja ugyan nem közeledett, de világosabbá vált. Az MSZP politikusa hangsúlyozta: senkinek sem érdeke a parlament és az államfő közti konfliktus gerjesztése. Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese azt mondta, tiszteletben tartják Sólyom László jelölési módszerét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!