Hírek

2008.02.21. 13:47

Pénteken temetik az Esztergomban lelőtt rendőrt

Katonai tiszteletadás mellett pénteken helyezik végső nyugalomra Dorogon Borbély Zoltán rendőr zászlóst, akit másfél hete Esztergomban lelőtt egy ittas férfi

mti

Katonai tiszteletadás mellett pénteken helyezik végső nyugalomra Dorogon Borbély Zoltán rendőr zászlóst, akit másfél hete Esztergomban lelőtt egy ittas férfi - közölte a rendőrség csütörtökön.

A közlemény szerint a rendezvény biztosítása érdekében pénteken délután 2 és 5 óra között teljes szélességében lezárják a 10. sz. főút dorogi átkelési szakaszát a Gorkij utca és a Mária utca között, valamint a Csolnoki utat a Mátyás király utca és az Árpád utca között.

Borbély Zoltán társával február 11-én éjjel egy esztergomi családi veszekedéshez vonult ki, mert a bejelentés szerint az 56 éves férfi ittasan bántalmazta édesanyját, majd az udvari melléképületbe zárkózott. A rendőrök bekopogtak a férfihoz, aki  hirtelen kilépve az egyik rendőrt mellbe lőtte egy második világháborús, lengyel gyártmányú, 9 milliméteres pisztollyal. A lövés szívtájékon érte a 36 éves zászlóst, aki a helyszínen életét  vesztette.

Borbély Zoltán alig egy hónapja került a rendőrség kötelékébe, előtte a határőrségnél volt útlevélkezelő. Az országos rendőrfőkapitány kezdeményezte a lelőtt rendőr hősi halottá nyilvánítását, Esztergom önkormányzata pedig egymillió forintos gyorssegélyt adott a zászlós családjának.

A rendőrgyilkosság tettesét, B. Miklóst az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban őrzik, mivel a rendőrjárőr másik tagja három, lábra leadott lövéssel tette ártalmatlanná, ezért combcsontját és verőerét műteni kellett. Amint állapota lehetővé teszi, a tököli rabkórházba szállítják. A férfit hivatalos személy ellen, hivatalos eljárása alatt elkövetett emberölés bűntettével és egy rendbeli, lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!