Hírek

2008.02.28. 08:02

Orbán: Az emberek nem szavazógépek!

A Fidesz elnöke szerint két választás között is van közük az embereknek a fontos döntésekhez

BAMA

Az előttünk álló népszavazás azt fogja megmutatni, hogy a magyarok úgy érzik, két parlamenti választás között is van közük saját sorsukhoz, Magyarország fontos döntéseihez - mondta Orbán Viktor szerdán Kecskeméten.

Azért is újszerű ez a mostani pillanat, mert Magyarországon a kormány ellen, a kormány valamely döntése, vagy döntései ellen még sohasem indítottak erőszakmentes, békés akciót Magyarország polgárai - mondta Orbán Viktor a kecskeméti sportcsarnokban tartott nagygyűlésen.

Utalt arra, hogy a NATO-csatlakozásról, az EU-csatlakozásról vagy a kettős állampolgárságról már tartottak népszavazást, de még nem kérdezték meg az embereket személyes, húsba vágó, a mindennapi életüket meghatározó szociális kérdésekről.

Emlékeztetett arra, hogy egy évig harcoltak Magyarország  polgárai azért, hogy az erőszakmentes, békés népszavazás eszközét a  kezükbe vegyék, "és ennek segítségével a szószegő kormány szószegő  kormányzati döntéseit hatályon kívül helyezhessék".  S ilyet még nem tettek a magyarok - emelte ki.

A kecskeméti sportcsarnokban csaknem kétezer ember várta, hogy a Fidesz elnöke elkezdje felszólalását. A résztvevők óriási tapssal,  felállva köszöntötték Orbán Viktort. Orbán Viktor szerint, az elmúlt 18 évben arra tanították a magyart, hogy a demokráciához annyi köze van, hogy négyévente egyszer elmegy választani. Szavazógéppé próbálták degradálni a magyar embereket - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!