Hírek

2008.02.27. 09:06

Nem csak a bőrgyárak okozzák a Rába habzását?

Nem csupán az osztrák bőrgyárak okozzák a Rába habzását a vizsgálati eredmények szerint, elképzelhető hogy kommunális szennyvíz is kerülhet a folyóba

nol.hu

Nem csupán az osztrák bőrgyárak okozzák a Rába habzását a vizsgálati eredmények szerint, elképzelhető hogy kommunális szennyvíz is kerülhet a folyóba. A szakemberek ugyanis azt állapították meg egy januári mintavétel alapján, hogy a barnás hab már a Rába felső, vagyis a bőrgyárak feletti szakaszán, illetve a Lapincs folyó azon részén is megfigyelhető, ahol nincsenek ipari üzemek.

Itt nem is találtak naftalin-szulfáltot, amit eddig a fő szennyező anyagnak hittek - mondta a Népszabadságnak Pénzes Tibor, a szentgotthárdi civilek által alapított Pronas egyik vezetője. Hozzátette: a vízmintákban a jelentős mennyiségű elhalt növényi és állati maradvány mellett ammónium is van, ez pedig szakértők szerint arra utal, hogy a folyóba kommunális szennyvíz is kerülhet. Az illetékes magyar vízügyi igazgatóság vezetője szerint nem lehet vitás, hogy a folyókba tisztított szennyvíz is kerül Ausztriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!