Hírek

2008.02.13. 12:57

McCabe nyert

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát, amelyet az FTC Üllői úti ingatlanára kiírt pályázatra nyújtott be.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="260"] McCabe cége 25 éves határozott időtartamra biztosítja az FTC-nek a stadion használatát
[/caption]Az NVT január 23-án döntött az Üllői úti FTC-ingatlan értékesítési eljárásának újabb, immár hatodik kiírásáról. A zártkörű pályázatra azok a cégek kaptak meghívást, amelyek az előző öt esetben már pályáztak vagy kaptak meghívót. Január végéig mind a 13 meghívott pályázó átvette az írásos anyagot, közülük hárman - a Sheffield Unitedet is birtokló brit üzletember, Kevin McCabe budapesti érdekeltségébe tartozó Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. mellett a Neuchatel Financial Ltd. és a ECHO-Building Ingatlanhasznosító Kft. - nyújtották be a dokumentációt február 9-ig. Az NVT a pályázatokat szerdán értékelte, eszerint a három ajánlat közül kettő - a Neuchatelé és az ECHO-Buildingé - a pályázati kiírásnak sem formai, sem tartalmi szempontból nem felelt meg, az Esplanade-é viszont igen.

A győztes pályázó többek között vállalta, hogy a meglévő stadiont két éven belül legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben felújítja úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA előírásainak. Az FTC Zrt. részvénycsomagját 800 millió forint értékben megvásárolja, az FTC létesítményhasználati jogát 1,5 milliárd forint plusz áfa értékben megváltja, mindkét esetben „engedményezve a vételárat az FTC Labdarúgó Zrt. köztartozásai és más állami szereplőkkel, hitelintézetekkel szemben fennálló tartozásai jogosultjaira”. Vállalja továbbá, hogy az FTC számára 25 éves határozott  időtartamra biztosítja a stadion használatát, amely használati jog ellenértéke az FTC szakosztályai által a stadionban rendezett  sportesemények nettó jegyárbevételének 25 százaléka.

„Az Esplanade Kft. vételár-ajánlata a megadott területre bruttó  3.035.304.000 FT., ami 283.984.000 Ft-tal, azaz 10,3 százalékkal  magasabb, mint a korábban tett ajánlata” - áll a közleményben. A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács az MTI-hez eljuttatott dokumentumban kitér arra: „a Tanács határozatát követően az FTC  feladata lefolytatni az Esplanade Kft-vel a tárgyalásokat a stadion felújítását, a részvénycsomag, valamint a létesítményhasználati jog adás-vételét illetően. Az MNV Zrt. haladéktalanul megkezdi az Esplanade Kft-vel az ingatlan adás-vételi szerződésének előkészítését. A szerződés aláírására az FTC és Esplanade között megkötendő három szerződés aláírását követően kerül majd sor”.

Az NVT ülésén tanácskozási joggal részt vettek az FTC képviselői, és - tűnik ki a közleményből - kifejezték teljes egyetértésüket a tanács döntésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!